Halottaknak fizetett nyugdíjat a görög állam

Vágólapra másolva!
Fantomnyugdíjasok százaira bukkantak Görögországban; elhalasztották az új Boeing forgalomba helyezését; rekordbírságra számíthat az American Airlines; nagyot kaszált a William Hill a foci-vb-n; motorhiba miatt egymillió Toyotát hív vissza a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az adósságválságba került Görögország takarékossági intézkedéseinek végrehajtása során kiderült, hogy az állam éveken keresztül több száz már elhunyt állampolgárának fizetett nyugdíjat - számolt be a Guardian, egy görög kormánytisztviselőt idézve. Eurószázmilliókat utaltak 100-110 éve született, rég meghalt emberek számlájára.

A jövő év első negyedére halasztotta a Boeing repülőgépgyártó új, 787 Dreamliner névre keresztelt típusa tesztelésének befejezését - értesült a Bloomberg. A késedelem oka, hogy a motorokat gyártó Rolls-Royce egy időre kénytelen volt bezárni azt az angliai telepét, ahol az új gép motorjait tesztelték.

Rekordnagyságú, 24,2 millió dolláros büntetést készül kiszabni az amerikai szövetségi légiügyi hivatal az American Airlinesra - írja a New York Times. A hatóság szerint a légitársaságnak karbantartási mulasztásai miatt kellett több ezer járatát törölnie 2008-ban.

Remekül sikerült az idei futball-vb a William Hill fogadóirodának - írja a Telegraph a WH közlésére hivatkozva. Az első félévben a cég bevétele 12 százalékkal, a nyeresége 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Különösen az online üzletág teljesített jól, itt 43 százalékkal nőtt az üzemi eredmény.

Újabb autókat hív vissza a Toyota, ezúttal az Egyesült Államokban és Kanadában, motorhiba miatt - jelentette a BBC internetes oldala. Az akció 1,1 millió, 2005 és 2008 között készült Corolla és Matrix típusú kocsit érint. A Toyota ezzel már több mint 10 millió járművet hívott vissza az elmúlt 12 hónapban.