Megúszta a BUX a szerdát nagyobb esés nélkül

Vágólapra másolva!
A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a Budapesti Értéktőzsde kisebb mértékben esett szerdán, mint a nyugat-európai tőzsdék. A vezető részvények árfolyama mind csökkent az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 291,29 pontos, 1,29 százalékos csökkenéssel, 22 247,24 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt.

A Mol 345 forinttal, 1,69 százalékkal 20 105 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 1,08 százalékkal 5045 forintra esett, forgalmuk 16 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 1,79 százalékkal 658 forintra gyengült, forgalma 656,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 355 forinttal, 0,77 százalékkal 45 700 forintra csökkent, a részvények forgalma 969,7 millió forintot ért el.

Tóth Eszter, a CIB Bank üzletkötője szerint nem volt nagy erő a piacban, mert nem közöltek olyan makroadatot, amely megmozdította volna az árfolyamokat. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed keddi ülése és az azt követő - kedvezőtlen - kommentár után sokan esést vártak, ezért volt oldalazás a budapesti parketten. Amíg ilyen alacsony a forgalom, addig nagyon könnyű elmozdítani a budapesti árfolyamokat - magyarázta a bróker.

Az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt emelte ki, hogy a régió tőzsdéihez hasonlóan a budapesti is felülteljesítő volt: az európai és az amerikai tőzsdemutatóknál jóval kisebb mértékben csökkent a BUX értéke. Az OTP árfolyama viszonylag nagyobb forgalom mellett szűk sávban mozgott, a befektetők a féléves gyorsjelentésre várnak, melyet a bank csütörtökön tesz közzé.