Megszerezte a B&P Braun & Partners az Adverticum Zrt. negyedét

Vágólapra másolva!
A B&P Braun & Partners 26 százalékos minősített kisebbségi részesedést szerzett az online hirdetés-kiszolgálás piacán piacvezető Adverticum Zrt.-ben - közölte a B&P Braun & Partners Magyarország.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az eladó a Jellen Kornél által képviselt magánbefektetői csoport. A tulajdonosváltás a jelenlegi működést nem befolyásolja, ugyanakkor a szinergiák, a bővülő tudás, üzleti potenciál és közös fejlesztések révén jelentősen támogatja az Adverticum növekedési potenciálját - teszik hozzá.

Az akvizíció révén a B&P csoport újabb jövőiparágba fektet be, ezúttal a tanácsadói piac mellett a médiapiac egy fontos háttérterületén. Az Adverticum az online hirdetések kiszolgálása piaci szegmensben érdekeltségekkel rendelkezik Romániában és Ausztriában is. Ezen túl saját fejlesztésű tartalomkiszolgáló rendszerrel rendelkezik. A tulajdonosi kapcsolaton túli stratégiai partnerség mindkét cég számára előnyöket kínál.

A B&P Braun & Partners az elmúlt időszakban egy ottani cégben történt tulajdonszerzéssel növelte piaci részesedését Romániában, valamint néhány hónappal ezelőtt - a tanácsadó cégek között elsőként - társadalmi média tisztségviselőt nevezett ki, és 2010-ben fejlesztette ki a márkák erejét feltáró Közösségi Márka Felmérést.