Vágólapra másolva!
Többségi tulajdont szerzett Magyarország piacvezető online biztosítási alkusz cégében, a Netrisk.hu-ban a varsói központú Enterprise Investors 6,4 milliárd forintért. A felvásárlást követően regionális céggé kívánják fejleszteni a társaságot.
Vágólapra másolva!

Bár a megvásárolt tulajdoni rész pontos hányadát nem közölték, az bizonyos, hogy július elsejétől irányító többségbe került a Netrisk.hu-ban az Enterprise Investors. Dariusz Pronczuk, az Enterprise Investors ügyvezető partnere elmondta, hogy 23 millió euróért, nagyjából 6,4 milliárd forintért vásárolták meg a részesedést, amivel tudomása szerint az eddigi legnagyobb összegű internetes befektetést hajtották végre Magyarországon.

A varsói központú Enterprise Investors (EI) a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb magántőke és kockázati tőke-alapkezelő vállalata. Az EI - 1994-es alapításától fogva - 1,7 milliárd eurót tőkét gyűjött össze, amiből 1,3 milliárd eurót fektettek be közel 120 vállalatba olyan ágazatokban mint a kiskereskedelem, feldolgozóipar, gyógyszeripar és egészségügy, az IT és telekommunkáció.

Haraszti Zsolt, a Netrisk.hu korábbi tulajdonosa - aki a felvásárlás után is marad a cégnél - elmondta, hogy a nulláról indulva lettek piacvezetők a magyarországi gépkocsi biztosítási online piacon. Tavaly év végén az autósok fele választott új kötelező biztosítást, közülük 310 ezren a netrisk.hu-n keresztül. A jelenleg 770 ezer regisztrált felhasználóval rendelkező vállalkozás az elmúlt évben 1,4 milliárd forint árbevételt ért el.

Az Enterprise Investors felvásárlása mögött az a szándék áll, hogy a Netrisk.hu-t a térség vezető szolgáltatójává tegyék. Ehhez járulhat hozzá többek között az is, hogy a Netrisk.hu már megkezdte terjeszkedését Romániában is.