A Mol kimaradt a drágulásból

Vágólapra másolva!
A Mol kivételével a vezető magyar részvények erősötek kedden, így pluszban zárt a BUX.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 100,32 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 21 943,70 ponton zárt kedden.

A vezető papírok közül egyedül a Mol gyengült, az olajpapír jegyzése 1 százalékkal 19 805 forintra csökkent. Ezzel szemben az OTP-részvények ára 1,44 százalékkal 4920 forintra emelkedett, a Magyar Telekom 1,6 százalékkal 688 forintra drágult, a Richter pedig 0,4 százalékos pluszban, 43 990 forinton végzett.

Szegner Balázs, az Equilor üzletág-igazgatója a keddi kereskedésről elmondta, a hétfői nagy esést korrigálta a budapesti részvénypiac, ezért zárt nyereséggel. Hétfőn alul, kedden kissé felülteljesítette a többbi részvénypiacot a magyar tőzsde - fűzte hozzá. A szakértő szerint a Mol esését nem magyarázza olyan friss hír, ami a céget, vagy az olajpiacot érintené.

Nagy Péter, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója csendes kereskedésről számolt be, de az OTP árfolyammozgása azért kissé ideges piacra utalt. Ennek oka részben a kedden közzétett amerikai vállalati és makroadatok, de az is közrejátszott, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) alacsony jegyzési érdeklődés miatt tízmilliárd forinttal csökkentette a kibocsátást a keddi 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción.