Jelentős javulást ért el a Peugeot az első félévben

Vágólapra másolva!
A tavalyi közel 1 milliárdos veszteség után részben a kínai autópiac bővülése miatt jelentős nyereséget ért el a francia PSA-csoport.
Vágólapra másolva!

A Peugeot és Citroën márkáiról ismert PSA-csoport az első félévben 680 millió eurós (192 milliárd forint) adózott eredmény produkált, szmeben az előző év azonos időszakában elért 962 millió eurós vezsteséggel.

A tavalyi első félévben még 862 millió eurórqa rúgó működési veszteség az idén 1,14 milliárd eurós pluszba fordult, a csoport árbevétele pedig 21 százalékékal 28,4 milliárd euróra gyarapodott.

A látványos javulás az autópiac élénkülésének, a kínai kereslet növekedésének, a költségcsökkentésnek, és számos új modell bevezetésének köszönhető. A társaságnak egyébként több érdekeltsége is van már Kínában, és a vezetés abban bízik, hogy 2015-ben a bevételek több mint fele Európán kívülről származik majd a jelenlegi 30 százalékkal szemben. A PSA egyébként arra számít, hogy a korábban várt 9 százalékkal szemben az idén 7 százalékkal fog visszaesni a kereslet az az európai autópiacon, Kínában és Latin-amerikában azonban 10 százalékos bővülés várható.