Bármikor kész újra tárgyalni az IMF

Vágólapra másolva!
Bármikor hajlandó visszatérni Magyarországra és folytatni a hiteltárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap - jelentette be az IMF szóvivője. Arról nem mondott semmit, hogy hivatalosan értesítette-e a szervezetet a magyar kormány a szándékairól.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kész arra, hogy bármikor felújítsa a tárgyalásokat Magyarországgal - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet szóvivője, Caroline Atkinson csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Továbbra is kapcsolatban vagyunk a magyar hatóságokkal, és készek vagyunk arra, hogy felújítsuk a tárgyalásokat és bármikor visszamenjünk" - mondta Atkinson.

A Reuters tudósításában kiemeli, hogy az IMF és az EU küldöttsége az elmúlt hétvégén azért szakította meg a hitel-felülvizsgálati tárgyalásokat Magyarországgal, mert a kormány nem volt hajlandó feladni a nagy mértékű bankadó bevezetésének tervét. Az IMF szerint a bankadó visszavetné a hitelezést, ígí kedvezőtlenül hatna a növekedésre.

Arra a kérdésre, hogy a magyar szervek tájékoztatták-e az IMF-et arról, hogy nem kívánnak újabb hitelprogramért folyamodni, Atkinson nem felelt, csak megismételte, hogy "készek vagyunk az egyeztetések folytatására".