Fejlesztik a nyíregyháza-sóstói fürdőt

Vágólapra másolva!
Három új medencével bővül a nyíregyháza-sóstói fürdőkomplexum, az 1,2 milliárd forintos fejlesztés felét az Európai Unió állja.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a nyíregyháza-sóstói fürdőkomplexum rekonstrukciója; az 1,2 milliárd forintos beruházási program teljes egészében a jövő szezonra fejeződik be. A projekt keretében három új termálmedence épül: az olasz medence, amely a tervek szerint már augusztus 20-ra elkészül, 711 négyzetméteresre, pezsgőmedencével bővül. A szezonzárást követően az átalakítási munka a gyógy- és az 50 méteres medencével folytatódik. A versenymedence technológiájának átalakításával alkalmassá válik úszóesemények lebonyolítására.

Felújítják a térburkolatokat, a sétányokat, a medencék körüli pihenő- és napozóparkokat, korszerű beléptető- és térfigyelő rendszert alakítanak ki és bővítik a parkolót. A beruházás második szakaszának munkálatai a 2011-es idény kezdetéig készülnek el; a munkálatok a közbeszerzési eljárást megtámadó egyik vesztes pályázó miatt némi csúszásban vannak. A rekonstrukcióhoz és bővítéshez az Európai Unió 50 százalékos, 600 millió forint összegű forrást nyújtott.