Ezerrel bővít a tiszaújvárosi Jabil

Vágólapra másolva!
Ezer új munkavállaló - köztük 200 diplomás - felvételét indította el az elektronikai termékeket gyártó Jabil tiszaújvárosi gyára.
Vágólapra másolva!

Körülbelül ezer fővel bővül a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország - olvasható a cég közleményében. A vállalat a tavalyi és az idei évben aláírt hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti dolgozóinak számát. A tiszaújvárosi gyár a gyártósori munkások mellett jelenleg 200 angolul beszélő diplomást is keres különböző területeken. A létszámbővüléssel a Jabil foglalkoztatottainak száma nyár végére elérheti a hétezer főt.

Január óta a Jabil közel háromezer fővel növelte alkalmazottainak számát tiszaújvárosi gyárában. A nagyarányú létszámnövekedés oka, hogy jelentősen megnövekedett a rendelési állomány, új termékek gyártásába kezdett a vállalat, elsősorban a mobiltelefon üzletágon belül. Több új termék európai piaci terjesztését a tiszaújvárosi gyár biztosítja. Az idei nagy létszámbővülés miatt a vállalat tavasszal új gyáregység kialakítására kényszerült, melyet rekord gyorsasággal, néhány hét alatt alakított ki.

A vállalat meghatározó szerepet játszik az észak- és kelet magyarországi régió foglalkoztatásában, hiszen a környező nagyvárosokból is sok munkavállaló utazik a dolgozói autóbuszokkal a tiszaújvárosi gyárba. A vállalat a gyártósori munkások mellett nagyszámú diplomást is foglalkoztat, jelenleg 200 angolul beszélő diplomás szakembert keres különböző területeken, különösen mérnöki diplomával rendelkező szakembereket.

Benne van a hazai top 50-ben

A cégnél az [origo] megtudta: annak ellenére nincs könnyű helyzetben a munkaerőfelvételnél a Jabil, hogy a térségben az országos átlagot meghaladó a munkanélküliség. A cég ezért toborzókat, road shaw-kat tart Hajdú-Bihar-, Borsod-, és Szabolcs-megyékben, hogy a megfelelő képesítésű embereket fel tudják venni. A manapság páratlannak számító munkásfelvétel, termelésbővítés - információink szerint - az okostelefonok iránt megnövekedett kereslet következménye.

Az amerikai központú Jabil magyarországi gyára hazánk egyik meghatározó elektronikai gyártó- és összeszerelő üzeme. A vállalat termékeket gyárt az autóipar, a telekommunikáció, a távközlés, a számítástechnikai ágazat számára. A Jabil tiszaújvárosi részlege 200 milliárd forintos árbevételével a nemzetközi vállalatcsoport globális árbevételének 10 százalékát, az európainak pedig harmadát állítja elő, évek óta a hazai cégek top 50-es listájának szereplője.