Pluszt termelt a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
A BUX szerdán, miután a vezető részvények a Mol kivételével drágultak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,69 százalékos emelkedéssel, 21 661,14 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma az átlagosnak kevesebb mint fele, mindössze 11 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények a 19 800 forinton stagnáló Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az OTP részvények ára 0,6 százalékkal 4921 forintra emelkedett, a a Magyar Telekom 1,2 százalékkal 650 forintra drágult, a Richter pedig 1,3 százalékkal 43 320 forintra erősödött.

Elmozdulás várható

Szegner Balázs, az Equilor szakembere szerdai kereskedésről elmondta, pozitív fordulaton ment át szerdán a nap elején még lejtmenetben járó budapesti részvénypiac a több, mint fél százalékos emelkedéssel, bár a kereskedés nyári hangulatú volt. Hozzátette: az amerikai és ázsiai piacok negatív hatása a szerdai tőzsdenap első felében még érződött a budapesti részvénypiacon, a hangulat azonban délután pozitívra fordult.

Sőre Balázs, a Buda-Cash határidős üzletkötője szerint jelenleg várakozó állásponton van a budapesti részvénypiac, de jelentősebb elmozdulás várható ugyanis valamelyik irányba. Jelentős esésen van túl a BÉT, hogy sikerül-e felkapaszkodni, attól is függ, kerülnek-e még elő olyan rossz hírek, amelyek inkább a negatív irányba befolyásolhatják. A piac várja az Európai Központi Bank és a brit jegybank a csütörtöki kamatdöntését - tette hozzá Sőre Balázs.