Jó hangulatban emelkedik a BUX

Vágólapra másolva!
Határozott erősödéssel nyitott a BUX szerdán. A nemzetközi piaci klíma kedvezhet a részvényárfolyamok alakulásának.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 212,01 pontos emelkedéssel, 22 155,71 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest ez 0,97 százalékkal erősödés. Egyórányi kereskedés után az index 1,5 százalékos pluszban állt.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a magyar piac folytathatja a hétfői esésből való feltápászkodást, mivel a jó amerikai zárás és az Apple-eredmény hatására a világ részvénypiacain enyhén pluszos a hangulat. Emellett a forint ereje különösen szembeötlő, reggel az euróval szembeni jegyzés 286,60 körül járt. Az elemző ugyanakkor hozzátette, hogy már a keddi, relatíve erős naphoz is csupán harmadakkora forgalom társult, mint a hétfői zuhanáshoz.

A CIB Bank előrejelzése szerint adatközlések hiányában inkább kivárás, illetve iránykeresés lehet jellemző. Szerdán a piacok elsősorban Ben Bernanke amerikai jegybankelnök kongresszusi meghallgatására lehetnek kíváncsiak. Ha Bernanke szavai monetáris lazításra utalnak majd, az a részvényekre pozitívan hathat.

A BUX 100,32 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 21 943,70 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.