Erste-könnyítések a frank-hiteleseknek

Vágólapra másolva!
Július 15-től a mindenkori esedékességi napon 5 forint árfolyamkedvezményt ad svájci frankalapú lakossági adósainak az Erste Bank.
Vágólapra másolva!

Öt forint árfolyamkedvezményt nyújt a mindenkori esedékességi napon érvényes törlesztési árfolyamból összes svájci frankban eladósodott lakossági ügyfelének az Erste Bank Hungary Nyrt. ez év július 15-től. A banki közlemény alapján az árfolyamkedvezmény mellett a pénzintézet most a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit a számukra kidolgozott mentőcsomag igénybe vételekor.

A közlemény idézi Sztanó Imrét, a bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettesét, aki szerint a svájci frank utóbbi időben tapasztalt rendkívüli erősödése tartósan nehéz helyzet elé állíthatott több frankban eladósodott ügyfelet. Ezért döntött úgy az Erste Bank, hogy a havi törlesztési nehézségek megkönnyítése érdekében öt forint árfolyamkedvezményt biztosít a lakossági svájci frank alapú jelzálog- vagy személyi kölcsönnel rendelkező ügyfeleinek.

Sztanó kifejtette: a mindenkori esedékességi napon érvényes törlesztési (számlakonverziós eladási) árfolyam-kedvezmény mellett a bank most szerződésmódosítási díj felszámítása nélkül teszi lehetővé nehéz helyzetbe került hitelesei számára, hogy a részükre kialakított banki mentőcsomagokat (hitelbiztosítás, a futamidő meghosszabbítása, törlesztés szüneteltetés, stb.) igénybe vegyék. A könnyítések előre láthatóan három hónapig lesznek érvényben.