Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. nyolc felügyelete alatt álló cég élére nevezett ki új vezetőt  pénteken.
Vágólapra másolva!

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. vezérigazgatója lett Bakó Attila, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-é Orosz Ferenc. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére került Kovács Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója lett Horváth Gergely, míg a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Támogatásközvetítő Zrt. vezetését Bartha E. Gyula kapta meg. A Magyar Követeléskezelő Zrt.-t Kalocsai Attila vezeti ezentúl, az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. első embere Ormándi Sándor, a Magyar Export-import Bank Zrt.-é pedig Adamecz Péter.

Az MFB a kormányprogramban meghatározott hatékony és takarékos működéssel indokolta a személycseréket. Az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető, a vezérigazgató gyakorolja. A társaságok igazgatóságait is megszüntette az MFB, a tagjait visszahívta, ily módon véglegesen megszűnt összesen 45, eddig közpénzből finanszírozott igazgatósági tisztség - áll a közleményben.

A Magyar Export-import Bank Zrt. kivételével a cégek felügyelőbizottságai is megújultak. Mostantól minden cég felügyelőbizottsága háromtagú lesz. Ily módon az eddigi 27 felügyelőbizottsági tag helyett 21 új tag kapott megbízatást, akik az MFB Zrt. igazgatóságának döntése szerint a tevékenységükért nem részesülnek tiszteletdíjban. A Magyar Export-import Bank Zrt. felügyelőbizottságának megújításáról később születik döntés.