Háromnegyed milliárdot csaltak hamis orvosi igazolásokkal Komlón

Vágólapra másolva!
Hamis orvosi igazolásokkal szerzett csökkent munkaképességű dolgozók után járó állami támogatást 43 dél-dunántúli cég - derítette fel a Vám- és Pénzügyőrség nyomozása. Az államot több mint 750 millió forinttal károsították meg a csalók.
Vágólapra másolva!

Háromnegyed milliárd forintos csalás ügyében, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala - közölte a VPOP pénteken.

A nyomozás adatai szerint 2007-2008-ban 43 dél-dunántúli cég 755 millió forint állami támogatást kapott mintegy ezer, csökkent munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása után. A bizonyítékok alapján a társaságok a jogosultság igazolására egészséges munkavállalókról hamis orvosi igazolásokat nyújtottak be.

A bizonyítékok arra utalnak, hogy a bűncselekmény-sorozatot két komlói férfi irányította. A nyomozás során eddig mintegy hatszáz munkavállalót hallgattak ki, öt embert őrizetbe vettek, közülük négyet az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Még várható a gyanúsítottak számának növekedése - áll a VPOP közleményében.