Erősödésbe fordult a forint délutánra

Vágólapra másolva!
Alacsony forgalomban mozog a forint árfolyama szerdán. A 278 körüli árfolyamok után 281 fölé szaladt az árfolyam, de négy óra utánra már visszafordult a kurzus.
Vágólapra másolva!

Hullámzó teljesítményt mutatott szerdán a forint árfolyama: a kora reggel 278 körüli euróárfolyamról több hullámban 281 fölé került a kurzus, majd délután négy órára 280-ra mérséklődött.

Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy a nemzetközi piacoktól függ a forint árfolyama "Ha a dollár gyengül az euróval szemben, akkor a feltörekvő piacokon erősödnek a devizák. Egyébként alapvetően alacsony forgalom a piacon, egy-egy nagyobb üzletkötés jelentősebben el tudja tolni az árfolyamot. Egy ilyen tranzakciónak köszönhető, hogy 278 forint alatti szintről 279 forintra drágult az euró a délelőtt folyamán - tette hozzá Kolba.

Csendes piacról írnak piaci kommentárjukban a Commerzbank szakértői is, szerintük szerdán a óvatos forinterősödés képzelhető el, de 276 forintnál olcsóbb eurót nem tudnak elképzelni. A Takarékbank elemzője, Sörös Csaba szerint pedig 277 forint lehet az árfolyam alja a szerdai kereskedésben.