Jól viselik az OTP-részvények Orbán bankadó tervét

Vágólapra másolva!
Az OTP részvények árfolyama pluszban van, akárcsak a Richteré. Az MTelekom és a Mol mínuszban. A BUX 0,4 százalékot vesztette a tegnap esti záróértékéhez képest.
Vágólapra másolva!

A BUX 0,4 százalékos mínuszban van, a vezető részvények közül pedig a Richter és az OTP tartózkodik pozitív tartományban. Előbbi 1,3 százalékot gyarapodott tegnap esti záróértékéhez képest, utóbbi fél órája még 3,2 százalékos, fél három előtt nem sokkal 2,6 százalékos pluszban volt, a tegnapi záráshoz képest 4950 forintra drágult a bankpapír.

Azért nem csökkent az OTP részvények árfolyama a bankadó bejelentésére, mert ennek a híre már bekerült a köztudatba, vagyis a piacok már beárazhatták ezt az intézkedést. Másrészt a bejelentésben nincs benne az a konkrétum, hogy mi lenne az alapja a 200 milliárdos elvonásnak, harmadrészt pedig már három napja esik az OTP árfolyama, így egy alacsonyabb szinten érte a bejelentés a bankpapírokat, ezért nincs látványos esés, mondta az [origo]-nak Herczenik Ákos, a Raiffeisen bank részvényelemezője.

Hosszú távon valószínűleg gyenge marad a bankpapír, nem számít az elemző a részvények árfolyamemelkedésére, szerinte a befektetők most kivárnak.

A Mol 2,2 százalékos mínuszban, az MTelekom papírjai 4,2 százalékot vesztettek értékükből a tegnapi zárás óta.