Csak a Mol kerülte el a süllyedést a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
Kedden veszített értékéből a pesti tőzsde indexe, mert a vezető papírok közül egyedül a Mol úszta meg a veszteséget.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 21 784 ponton fejezte be keddi kereskedést, ami 0,7 százalékos csökkenést jelent a hétfői záráshoz képest.

A vezető részvények közül egyedül a Mol erősödött, ám a 0,05 százalékos, 10 forintos drágulás gyakorlatilag stagnálást jelent. Az olajpapír végül 19 110 forinton végzett. Az OTP jegyzése 1,8 százalékkal 5250 forintra, a Magyar Telekomé 0,5 százalékkal 647, a Richter árfolyama pedig 0,6 százalékkal 43 400 forintra süllyedt.

Rózsa Balázs, az OTP Bank szakértője a keddi napot értékelve elmondta: iránykeresés zajlott kedden a Budapesti Értéktőzsdén, és a következő napokban sem várható, hogy erőteljes mozgások lesznek a magyar börzén. Az amerikai tőzsdék is keresik jelenleg az irányt, azonban kedden több, a vártnál rosszabb amerikai makrogazdasági adat is rontott a nemzetközi befektetői hangulaton - tette hozzá Rózsa. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője pedig azt mondta, az elmúlt napok emelkedése utáni korrekció zajlott kedden a magyar tőzsdén, amelyen a következő napokban ismét a befektetői optimizmus uralkodhat.