Erősödött a BUX, pluszban az OTP részvények

Vágólapra másolva!
A BUX 0,9 százalékos emelkedéssel, 21 472,66 ponton zárt hétfőn. A vezető részvények közül csak az MTelekom vesztett értékéből a pénteki záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,2 pontos,0,9 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést. Minden vezető részvény gyarapodott az Mtelekom kivételével: a Mol árfolyama 3,11 százalékkal 18 250 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,5 százalékkal 5 025 forintra nőtt. A Richter 01, százalékot erősödött. Az MTelekom papírjai 1,1 százalékot vesztettek értékükből. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt hétfőn.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője elmondta: egy kaotikusabb időszak után mostanra megnyugodott a magyar piac, így hétfőn, a nyári szezon kezdetével alacsony forgalom mellett gyakorlatilag a külföldi piacok mozgása tükröződött vissza a BUX alakulásán is. Hozzáfűzte, hogy amíg nem ismertek a tervezett bankadó részletei, és emiatt sok a bizonytalanság a magyar piac egyik vezető papírja, az OTP körül, addig a BÉT is elsősorban a nemzetközi trendekbe illeszkedve, a külföldi hírekre reagálva mozoghat.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta, a hét első kereskedési napján szűk sávban mozgott a BUX, az árfolyamnak a délutáni pozitív amerikai nyitás sem tudott lendületet adni, sőt kissé csökkent is az index fél négy után. Az üzletkötő szerint a Magyar Telekom árfolyama azért gyengült, mert napok óta erőteljes eladói nyomás érzékelhető a papír piacán. Emögött nincs különösebb hír, így valószínűleg az alapok súlyozzák át portfólióikat .