Debrecenbe látogatott a Mini Europe

Vágólapra másolva!
Június 10-én csütörtökön Debrecenbe látogatott a Mini Europe névre hallgató, kkv-szektort támogató, nyolc EU-tagállam egy-egy régiójának együttműködését jelentő projekt-szervezet.
Vágólapra másolva!

Debrecenben az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében egy kreatív workshopon vettek részt a program képviselői, akik között üzletemberek, egyetemi oktatók és kormányzati szakértők egyaránt jelen voltak.

A program lényege a résztvevő térségekben tevékenykedő kis- és középvállalkozói szektor fejlesztése és támogatása, munkahelyteremtés és innovatív ötletek támogatásán keresztül. A Mini Europe program célszemélyei első sorban a kkv-szektorban jelenleg alulreprezentált társadalmi csoportok (nők, fiatalok, kisebbségek, mozgássérültek) támogatása.

A debreceni összejövetelen tárgyalt legfontosabb témák a klaszterépítés, a nők és a fiatalok vállalkozási lehetőségeinek javítása és a tudástranszfer innovációt ösztönző szerepe voltak. A tanácskozáson megállapították továbbá, hogy az "alulról", vagyis a vállalkozások oldaláról érkező kezdeményezések bizonyulnak a legéletképesebbnek - írja avilággazdaság.

A program egyik tagja a holland Flevoland tartomány, ahol a Mini Europe program támogatásának köszönhetően ötven 15-22 éves fiatal indíthat "nyári vállalkozást" a hetekben.

A magyar Észak-Alföld régión kívül Mini Europe-tag többek között Észak- Nyugat-Anglia, a spanyol Valencia tartomány, valamint az Észak-Olaszországban található Veneto régió.