A legtöbb Széchenyi Kártyát a takarékszövetkezetek adják ki

Vágólapra másolva!
A legtöbb Széchenyi Kártya igénylés a takarékszövetkezetekhez érkezik, így jelenleg a legtöbb új kártyát is itt bocsátják ki - közölte az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ).
Vágólapra másolva!

A szövetség tájékoztatása szerint az utolsó 12 hónapban - azaz 2009. június és 2010. májusa között - a takarékszövetkezeti hálózat összesen 7808 darab kártyát bocsátott ki, ezzel 49 milliárd forint hitelt biztosított a kkv szektor részére.

A takarékszövetkezeti szektor az idén az első öt hónapban az ügyletek 46 százalékát finanszírozta meg, a többit a rendszerben részvevő bankok.

A megnyitott hitelkereteket vizsgálva a takarékszövetkezetek piaci részesedése tavaly 34, az idei év első öt hónapjában pedig 39 százalék volt a Széchenyi Kártya konstrukcióban.

A szövetség közleményében emlékeztet arra, hogy jelenleg az országosan kibocsátott kártyák száma meghaladja a 130 ezret, a teljes kihelyezett hitelérték a 763 milliárd forintot.

A takarékszövetkezeti hálózat 2004. őszén kapcsolódott be a Széchenyi Kártya értékesítésébe, 2007-ben pedig a VOSZ, a Takarékbank és az OTSZ között létrejött együttműködési megállapodás alapján 66 takarék 116 fiókjában alakultak VOSZ pontok, amelyek elsődleges feladata az igénylésének azonnali befogadása helyben, és minden ezzel kapcsolatos ügyintézés.