Estére visszatért a forint a reggeli szintre

Vágólapra másolva!
Szűk sávban mozgott a forint csütörtökön. Az euró jegyzése délelőtt 273 forint is járt, után visszatért a 272 alatti szintre, oda, ahonnan reggel elindult.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön nem sokkal 20 óra előtt 271,80 forint körül jegyezték az eurót a nemzetközi devizpiacon, ami a reggeli szintekhez képest nem jelent változást, a szerdai 272-275 forintos árfolyamokhoz képest viszont erősödést jelent a magyar deviza szempontjából. A dollárért csütörtök este 216 forintot, a svájci frankért pedig 193,80 forintot kértek.

Napközben viszonylag szűk sávban mozgott az euró árfolyama: 272 forint alól indult a kurzus reggel, a délelőtt során 273 foroint felett tett egy látogatást, majd estére visszatért oda, ahonnan elrajtolt.

Devizapiaci kereskedők szerint a piacokat némileg megnyugtatta a görög válság miatt az elmúlt hetekben megroggyant euró stabilizálása érdekében a hétvégén elfogadott pénzügyi csomag, és növelte a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát az is, hogy Spanyolország szerdán bejelentette, megszorító intézkedéseket vezet be. Csütörtökön pedig nemzetközi sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy Olaszországban és Portugáliában is megszorító intézkedések bevezetésére készül a kormány a költségvetési hiány lefaragása érdekében.

(A görög válság nyomán kialakult feszült devizapiaci helyzetről és az euró életképességével foglalkozik a komment.hu csütörtöki cikke.)