K&H: 5,6 milliárdos nyereség az első negyedévben

Vágólapra másolva!
A K&H-csoport negyedéves nettó eredménye ugyan 5 százalékkal csökkent éves szinten, a működési eredmény 10 százalékkal nőtt.
Vágólapra másolva!

A K&H bankcsoport 5,6 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az első negyedévben a nemzetközi beszámoló készítési szabványok (IFRS) szerint, ami 5,2 százalékkal alatta marad a tavalyi első negyedévinek, ugyanakkor több mint a fele a tavalyi egész évinek - jelentette be a bank csütörtökön.

A bankcosport jó eredményeket ért el, a nettó profit ugyan csökkent, de még mindig magas - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H vezérigazgatója csütörtökön Budapesten. A negyedéves teljesítményt értékelve közölte: a működési eredmény 10 százalékkal bővült, a hitelköltségek szintje (2,1 százalék) ugyan magas maradt, de a várakozásoknak megfelelően alakult, a költség/bevétel arány pedig az egy évvel korábbi 52,2-ről 48 százalékra javult. A bank tőkepozíciója továbbra is erős, a bank tőkemegfelelési mutatója egy év alatt 9,1-ről 12,8 százalékra emelkedett, a hitel/betét arány pedig 103,7-ről 92,3 százalékra süllyedt, ami jelzi a magas likviditást - tette hozzá a bankvezér.