Sztrádabotrány: forgalomlassítással tiltakoznak az alvállalkozók

Vágólapra másolva!
Nem kaptak választ követeléseikre, ezért forgalomlassítással tiltakoznak péntek reggeltől az M43-as sztrádát építő alvállalkozók.
Vágólapra másolva!

Péntek reggeltől a 47. számú főút és az épülő M43-as sztráda találkozásánál, Szegedtől 2 kilométerre tartanak forgalomlasító demonstrációt a pénzükre váró alvállalkozók - tájékoztatta az [origo]-t Temesvári Zoltán, a cégek jogi képviselője. Azután döntöttek az újabb tiltakozás mellett, hogy a csütörtök délután háromig szabott határidőig nem kaptak garanciát arra, hogy a kivitelező konzorcium kifizeti követeléseiket.

A Tisza M43 konzorcium vezetője, a spanyol Sedesa szerdán ugyan írásban nyilatkozatot tett a teljesítésre, de azt az alvállalkozók visszautasították, mivel az ajánlatban semmi nem szerepelt a fizetendő összegekről, illetve a teljesítés határidejéről. Az alvállalkozók ekkor döntöttek úgy, hogy május 20-án délutánig várnak az ajánlat kiegészítésére, amivel azonban a kivitelező adós maradt.

Az ügy előzménye, hogy a sztráda kivitelezését végző konzorcium egyik tagja, az április végén fizetésképtelenné vált Szeviép összesen 3 milliárd forinttal tartozik a kivitelezésben részt vevő alvállalkozóknak. Emiatt május 6-án már tartottak forgalomlassító demonstrációt a pénzükre váró vállalkozások, de nem értek el eredményt.

Május 13-án ezért keményítettek a fellépésen, és elkezdték bontani az épülő M43-as egyik részének alapját. Az előzményekről itt olvashat.