Estére megerősödött a forint

Vágólapra másolva!
Alacsony volt a forgalom a pesti tőzsdéhez hasonlóan a forint piacán is, a magyar deviza hétfő estére erősödött valamelyest az euróval szemben. A kereskedők a napokban nem várnak további erősödést.
Vágólapra másolva!

Egész nap 275 forint közelében, szűk sávban mozgott az euró, késő délután azonban hirtelen esett az árfolyam. Este hét óra után néhány perccel 274,23 forintot adtak a devizapiacon egy euróért. A dollár ugyanekkor 223,09, a svájci frank 191,17 forintot ért.

Mivel az amerikai és a brit tőzsdék zárva tartottak, rendkívül alacsony forgalom volt a piacon. Fontosabb események sem befolyásolták a kereskedést, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői kamatdöntése sem, mivel a jegybanki alapkamat változatlanul tartása - 5,25 százalékon - teljesen megfelelt a piaci várakozásoknak.

At MTI által megkérdezett szakértők szerint a napokban nem várható, hogy a forint tartósan a 275 forintos szint alá erősödik az euróval szemben, inkább a gyengülésére lehet számítani, ha a lengyel zloty és az euró nem tud erőre kapni.