Milliós környezetvédelmi pályázatot hirdet az EB

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság 35 millió euró értékű pályázati felhívást tesz közzé olyan projektek támogatására, amelyek célja a környezetvédelmi kihívások üzleti lehetőséggé alakítása. A pályázatot a Versenyképességi és Innovációs Keretprogram finanszírozásában arják ki az ökoinnováció témakörében.
Vágólapra másolva!

A Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (CIP) 2010-es Ökoinnovációs pályázati felhívásának keretei között az anyagok újrahasznosítása, a fenntartható építési termékek, az élelmiszer- és italágazat, valamint a környezetbarát üzletvitel témaköreiben lehet pályázni. Különösen várják azoknak a kisvállalkozásoknak a pályázatait, amelyek környezetbarát termékekkel vagy szolgáltatásokkal foglalkoznak, és támogatásra van szükségük ahhoz, hogy betörjenek a piacra. A pályázati felhívás már elérhető, és egészen 2010. szeptember 9-ig áll nyitva.

A felhívás négy fő területe az anyagok újrahasznosítása, a fenntartható építési termékek, az élelmiszer- és italágazat és a környezetbarát üzletvitel. A nyertes pályázatok a projektköltségek 50 százalékát fedezhetik a támogatásból.

A felhívás kifejezetten azoknak a kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek olyan környezetbarát terméket, eljárást vagy szolgáltatást fejlesztettek ki, amely, bár technikailag igazolható, még nem tudta megvetni lábát a piacon. A felhívás közvetlen társfinanszírozást ajánl a projekt teljes költségének 50 százalékáig. A 2010-es pályázati eljárásban lehívható 35 millió eurót várhatóan 45-50 új projekt között fogják elosztani.

A pályázati felhívást itt találja.