Félezer ember kaphat munkát a tatabányai fecskendőüzemben

Vágólapra másolva!
Még az idén elindul a gyártás a BD tatabányai fecskendőüzemében, ahol négy éven belül 500 fő kaphat munkát.
Vágólapra másolva!

Előre tölthető fecskendők gyártásával kezdi meg működését a Becton, Dickinson and Company (BD) orvostechnikai cég új tatabányai gyártóüzemében. A 100 millió eurós, 2008-ban indult beruházással létrehozott gyárban még az idén megkezdődik a termelés, 2014 végére pedig, mintegy 500 főre bővítik az üzemben foglalkoztatottak számát.

Vállalatunk a fontos európai ügyfelek földrajzi közelsége mellett a képzett munkaerő, a megfelelő vállalkozói kör, valamint az állami támogatás miatt döntött Magyarország mellett - mondta Claude Dartiguelongue, a világ 50 országában, mintegy 29 ezer főt foglalkoztató BD Medical - Pharmaceutical Systems elnöke.

Kilián Csaba, az ITD Hungary (Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség) megbízott vezérigazgatója hozzátette, hogy a cég további 13 gyógyszeripari projektről folytat jelenleg tárgyalásokat. Ha valamennyi befektető Magyarországot választja, mintegy 150 millió euró értékű gyógyszeripari beruházás valósulhat meg hazánkban, csaknem 800 új munkahelyet teremtve.