Rekordbevételt hozott Ázsia a német építőiparban

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél jobb évet zárt a német Hochtief építőipari vállalat. Az ázsiai-csendes óceáni térségben zajló fejlesztések 195,2 millió eurós adózott eredményt hoztak a társaságnak.
Vágólapra másolva!

Az építőiparban is válságos tavalyi évben az ázsiai-csendes-óceáni térségben zajló állami infrastruktúra-fejlesztések révén ért el rekorderedményt az ágazat legnagyobb németországi szereplője. Adózott eredménye 25 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi 157 millió euróhoz képest, a részvényenkénti nyereség 30 százalékkal 2,93 euróra nőtt.

A társaság kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITA) 17,5 százalékkal 767,2 millió euróra nőtt. Az elvégzett munka értéke ugyan 4,9 százalékkal 20,56 milliárd euróra csökkent, a teljesítendő megrendelések értéke azonban 15 százalékkal 35,59 milliárd euróra nőtt.

A Hochtief csoport az utóbbi években ingatlankezeléssel és repülőtér-üzemeltetéssel bővült, e minőségében - befektető konzorcium élén - 2007-ben a ferihegyi repülőteret is érdekeltségi körébe vonta. A repülőtér 2-es terminálján a cég tavaly 200 millió eurós beruházást indított, amelynek részeként egy 40 ezer négyzetméteres utasforgalmi csarnokot építenek.