London szerint derűlátást jelez az MNB

Vágólapra másolva!
Derűlátást tükröz a magyar gazdaság teljesítményével és a piaci hangulattal kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a legutóbbi kamatcsökkentési döntéshez fűzött indoklás - londoni felzárkózó piaci elemzők ezt olvassák ki az MNB közleményéből.
Vágólapra másolva!

A Barclays Capital, a londoni City egyik vezető befektetési bankcsoportja - amely a jövőbeni magyarországi kamatpálya jobb előrejelzése végett rendszeres "MNB-közleményelemző" szolgáltatást nyújt a befektetők számára - az előző napi, negyed százalékpontos kamatcsökkentéshez fűzött jegybanki közleményből keddi összevető elemzésében kiemelte: a monetáris tanács által a gazdasági növekedéssel kapcsolatban használt nyelvezet továbbra is óvatos ugyan, ám egyértelmű javulást mutat a februári közleményben foglaltakhoz képest.

A Barclays Capital londoni elemzői ezt úgy értelmezik, hogy az MNB most már esetleg hisz a növekedés második negyedévi beindulásában, és abban, hogy 2010 egészében is kismértékű növekedés lehet a magyar gazdaságban.

Az HSBC bankcsoport londoni elemzői a közleményben ugyanakkor azt vették észre, hogy hiányzik belőle a kamatpolitikai mozgástér szűkülésére utaló előző havi kitétel.