Lánctartozások az M6-os építésénél

Vágólapra másolva!
Fizetésképtelenné vált egy, az M6-os autópályán hidakat építő cég, alvállalkozói ezért felszámolási eljárást kezdeményeztek ellene. A kft. szerint a megrendelő 270 millió forinttal tartozik neki, az azonban tagadja ezt.
Vágólapra másolva!

Nem tud fizetni alvállalkozóinak a Pontium Zrt., amely az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszán 22 hidat és felüljárót épített - írta pénteki számában a Tolnai Népújság. Az alvállalkozók közül több kezdeményezte a Pontium Zrt. felszámolását.

Kanalovics László, a cég vezérigazgatója a lapnak elmondta: a társaság kintlévőségei miatt fizetésképtelen. A Pontium a cikk szerint 800 millió forintos átalánydíjas szerződést kötött, az összegből azonban csak 530 millió forintot kapott meg. Kanalovics László azt mondta: a megrendelő határidőcsúszásra hivatkozott, de az az ő hibájából következett be.

Barabás Miklós, a megrendelő Bilfinger és Berger Kft. ügyvezető igazgatója a napilapnak kijelentette: amíg a Bilfinger kapcsolatban állt a Pontium Zrt.-vel, a valós teljesítéseket kifizette.