Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az alapvető személyiségjellemzők, készségek és képességek áttekintése után most az értékesítési vezető alapvető feladatköreit tekintjük át.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy az értékesítési vezetőként megkezdhessük munkánkat, stabil jövőkép mellett rövid- és hosszú távú célokat is magunk elé kell tűzni. Miután kialakítottuk elképzelésünket, megfogalmaztuk céljainkat és tisztáztuk a cégvezetés velünk szembeni elvárásait, kezdődhet a tervezés folyamata. Ha előttünk a cél, megtervezhetjük, hol, mikor, kinek és mit kell tennie. A folyamat akkor a leghatékonyabb, ha csapatban zajlik, az ötletek megbeszélését, az esetleges ellentétek feloldását is lehetővé téve.

A következő lépés az értékesítési csoport kialakítása. A csapatépítés során mindig összeillő és hatékony csoportok létrehozására kell törekedjünk. Az idő múltával pedig adjunk lehetőséget munkatársainknak arra, hogy szakmai fejlődésük biztosítása mellett egyre nagyobb felelősséget is vállalhassanak,. Lényeges, hogy ha a helyzet úgy kívánja ne pusztán szakmailag, de lelkileg is képesek legyünk támogatni őket.

Forrás: --

Stabil jövőkép mellett rövid- és hosszú távú célokat is magunk elé kell tűzni

Miután kialakítottuk azt a teamet, mellyel a jövőben együtt szeretnénk dolgozni, az értékesítési csoport tagjai pedig elfogadták rövid és hosszú távú céljainkat, következő feladatunk a cselekvésre ösztönzés. Ennek alapvető feltétele beosztottaink érdekeltségének folyamatos biztosítása a munkafolyamatban. Ha ez nem áll fenn, akkor céljaink nem, vagy csak jóval a határidő után fognak megvalósulni. A munkavállalók motivációjának fenntartásához olyan, jól működő elismerési rendszert kell kidolgoznunk, ami próbára teszi, ám ugyanakkor a legjobb eredmény elérésére is sarkallja őket.

A jó értékesítési vezető alapvető feladata a csapatában dolgozók munkateljesítményének folyamatos értékelése mellett visszacsatolást adni elvégzett munkájukról is. A feladatok fontosak, hiszen rendszeres visszajelzéseink révén csapatunk dolgozói is tisztában lesznek azzal, hogy hosszú távú céljaink megvalósítása éppen milyen szakaszban jár és vele kapcsolatban mely tényezők szorulnak átgondolásra-átalakításra.

A teljesítmények értékelése és az ahhoz szorosan kapcsolódó visszacsatolás az esetleges hibák javítása miatt lényeges feladat. Így arra is lehetőség nyílik, hogy egy jó értékesítési csapat tagjai közösen örülhessenek az elért sikereknek. Egy értékesítési vezető számára a folyamat rendszeressége nehézséget jelenthet, hiszen a munkakörülmények miatt viszonylag ritkán van lehetősége arra, hogy minden, a csapatába tartozó munkatársával napi kapcsolatban legyen. Lehetőségeinkhez mérten törekedjünk rendszeres megbeszélésekre, hiszen az így kialakuló, bizalommal teli légkör megkönnyíti kitűzött céljaink megvalósítását, remélt sikereink elérését.


Garancsy Gergő
Ügyvezető
Salesjob.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről