Kora estére picit erősebb lett a forint

Vágólapra másolva!
Nyugalmas napot tudhat maga mögött a forint, a délután kezdődött erősödésnek köszönhetően csütörtökön kora este bőven 267 forint alatt járt az euró.
Vágólapra másolva!

Húsz perccel este 8 előtt csütörtökön 266,30 forintnál járt az euró jegyzése a nemzetközi devizapiacon, ami szerény forinterősödést jelent a reggeli 267 forint körüli jegyzéshez viszonyítva, de minimális gyengülést takar a szerda délutáni 266 alatt kurzushoz képest.

A dollárért a kora esti időpontban 194,80, a svájci frankért pedig 182,60 forintot kértek a kereskedők.

A forint árfolyama nyugodt maradt, az izgalommentes kereskedési napon 266,30 és a 267,30 forintos sávban mozgott, késő délután valamelyest erősödött a magyar pénz. A szakértők arra számítanak, hogy az euró a következő napokat a 265-270 forintos sávban tölti.

A régiós devizák közül a szerdán lejtőre kerülő lengyel zloty csütörtökön tovább gyengült: Slawomir Skrzypek, a lengyel jegybank elnöke ellentmondva múlt heti, a kamatemelési periódus közelgő kezdetét felvázoló, ezzel a zloty erősödését támogató nyilatkozatainak, szerdán kijelentette: a fundamentális tényezők nem támogatják a jelenlegi zlotyárfolyamot.