A pánik előtti szintre drágult az OTP

Vágólapra másolva!
A gazdasági válsághoz kapcsolódó tőzsdei pánik kirobbanása előtt ért utoljára annyit egy OTP-részvény, mint szerdán a budapesti tőzsde zárásakor.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2 százalékos emelkedéssel, 22 852 ponton zárt szerdán. A tőzsde forgalma 29,2 milliárd forintra rúgott, ami bőven meghaladja az idei 21,1 milliárd forintos napi átlagot.

A vezető papírok közül egyedül a Magyar Telekom gyengült, 0,5 százalékkal 715 forintra, míg a többiek erősödtek.

A nap egyik főhőse az OTP papírja volt, a bankpapír 2,5 százalékos pluszt értek el, így a papír 6180 forinton végzett. A bankrészvény zárásban több mint egy éve nem állt ilyen erősen. Utoljára 2008. október 2-án volt 6260 forint a papír árfolyama, éppen az ezt követő napokban kezdődött a pánik a tőzsdéken, már október 6-án több mint 10 százalékot gyengült a bankpapír.

A Mol 4,2 százalékkal 19 700 forintra drágult annak köszönhetően, hogy a cég bejelentette: a társaság olajat és gázt talált az iraki kurdisztáni régióban található kutatás-termelési területen, az Akri-Bijeel blokkban. A vezető papírok közé sorolt Richter mérsékeltebb emelkedést ért el szerdán, a gyógyszerpapír 0,7 százalékkal 41 800 forintra drágult.