Kilencmilliárdért fejleszt Budapesten a Bosch

Vágólapra másolva!
Egy nappal a Continental után a Bosch is magyarországi autóipari fejlesztést jelentett be. A 9 milliárdos beruházás kétszáz új mérnöknek ad majd munkát.
Vágólapra másolva!

A Bosch-csoport több mint 9 milliárd forint értékű beruházás keretében bővíti Budapesten működő autóipari kutatás-fejlesztési kapacitását - jelentette be keddi közleményében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. A 2008 és 2012 között megvalósuló projekt 200 új fejlesztőmérnök számára teremt munkahelyet.

A Bosch Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója, hatvani, egri, miskolci, szigetszentmiklósi és budapesti telephelyein közel hatezer embert foglalkoztat. A vállalat 2005-ben hozta létre Budapesti Fejlesztési Központját, ahol már jelenleg is több mint 430 fejlesztőmérnök foglalkozik autóipari fejlesztésekkel.

"A gazdasági nehézségek ellenére a Bosch hosszú távon tervez, elképzeléseink fókuszában pedig a kutatás és fejlesztés áll" - idézi a minisztérium közleménye Thomas E. Beyert, a magyarországi Bosch-csoport vezetőjét.

Hétfőn jelentette be a Continental, hogy leányvállalata hétmilliárdos beruházásban hibrid autókhoz való autóalkatrészeket fog gyártani Budapesten, ezzel 175 új munkahely jön létre.