Elbukta Ázsia legnagyobb örökségét a fengsujmester

Vágólapra másolva!
Ázsia egykor leggazdagabb asszonyának örökségére tartott igényt, végül pénz nélkül maradt egy fengsujmester, miután a bíróság egy jótékonysági alapítványnak adta a 13 milliárdos vagyont. Tony Chant a dúsgazdag asszony azért kereste fel, hogy segítsen megtalálni eltűnt férjét, később szeretők lettek.
Vágólapra másolva!

Tony Chan, az 50 éves fengsujmester a 69 éves korában elhúnyt Nina Wang szeretője volt. A férfi által bemutatott végrendeletet Johnson Lam bíró hamisítványnak nevezte, mivel nem Nina írta alá. A 2002-ben kezdődött viszonyt bizonyítottnak találták ugyan, de a bíró szerint ez önmagában még nem igazolja, hogy az asszony a fengsujmesterre hagyta vagyonát.

Mivel az elhunyt a jótékonyságot tartotta a legfőbb értéknek, ezért a hatalmas örökséget (átszámítva 2520 milliárd forintot) a Chinachem Alapítványnak ítélte oda. "Szerelmi kapcsolatukat az idős hölgy titokban akarta tartani, vele együtt kellett volna a sírba szállnia" - mondta a bíró. A hongkongi perben 36 tanút hallgattak meg.

A pernyertes Chinachem Alapítványt Nina Wang utódai igazgatják. Az alapítvány nevét arról a vállalatbirodalomról kapta, amelyet az asszony férjével, Teddyvel közösen épített fel.

Nina Wang dúsgazdag férjét az 1990-es évek végén nyilvánították halottnak. Az asszony akkor egy szintén nagy feltűnést keltő perben - apósa ellen harcolva - érte el, hogy a több száz ingatlanból és vállalatból álló vagyont ráruházzák. Teddy apja azt állította, hogy Nina meghamisította férje végakaratát. A fengsujmestert - a taoista filozófia bölcsét - azért kereste meg, hogy segítsen tisztázni 1990-ben elrabolt férje sorsát, akinek azóta sem sikerült nyomára akadni.

Nina Wang, volt férje, Teddy és a milliárdos vagyon története évek óta a hongkongi újságok címlapján szerepel. Wangot egy japán figura nyomán "Little Sweetie" - Kis Cukorfalat - néven emlegették. Miniszoknyát és kis copfokat hordott, és nagyon szerény volt - állítja a BBC hongkongi tudósítója. Arról volt híres, hogy bár dúskálhatott volna a földi javakban, legszívesebben mégis gyorséttermekben evett.