Lemaradt a forint a régió gyengüléséről

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik stabilan marad a forint, amennyiben a hiánycél és az euró-dollár árfolyam változatlan. Mivel ezek nem változtak érdemben, a forint ma is 270 forint körül mozog.
Vágólapra másolva!

Kereskedők szerint szerdán jelentősebb piacbefolyásoló tényezők híján az árfolyam a 270-272 forint/euró sávban fog mozogni. A forint gyakorlatilag a hétfői kamatcsökkentés óta stabilan tartja magát, miután a kamatvágás teljes mértékben megfelelt a piaci várakozásoknak.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője azzal magyarázza a forint stabilitását, hogy már a múlt heti régiós erősödésből sem vette ki a részét, így a mostani gyengülés sem hat igazán. Az elemző szerint a lengyel kamatdöntés akkor befolyásolhatja érdemben a forint sorsát, ha nem a várható tartás lesz a döntés. A forint a közeljövőben akkor törhet ki a sávjából, ha az amerikai felülvizsgált GDP rosszabb lesz az előzetes becslésnél.

Korábban több elemző is úgy nyilatkozott az [origo]-nak, hogy a befektetőket első sorban a hiány teljesülése érdekli, amellett meg a dollár-euró árfolyam az érdekes. Mivel ezekkel kapcsolatban nincs érdemi változás, illetve a kereskedők kivárhatnak a választások utáni állapotig, a forint a kamatcsökkentés után szinte meg sem mozdult.

Az eurót 270,25, a dollárt 199,30, a svájci frankot 184,50 forintért adták reggel háromnegyed nyolckor.