Kétszáz forint felé halad a dollár

Vágólapra másolva!
Minimálisan erősödött a forint, az eurót azonban továbbra is 273 forint fölött jegyezték pénteken kora reggel a londoni bankközi devizapiacon. 
Vágólapra másolva!

Nem sokkal 7 óra után az euróért 273,20 forintot kértek a kereskedők, ami nagyon szerény forinterősödést jelent a csütörtöki délutáni és esti 273,40-273,80 forintos szintekhez képest.

Ezzel szemben a dollár drágult, 198,90 forintról 199,30 forintra, ez pedig azzal magyarázható, hogy a nemzetközi piacokon az euró gyengült a dollárral szemben. Ha a csütörtöki eladási nyomás pénteken is fennmarad a nemzetközi piacokon, akkor könnyen lehet, hogy a dollár árfolyama átszakítja a lélektanilag fontos 200 forintos szintet.

A forintra befolyással lehetnek ugyan a pénteken nyilvánosságra kerülő magyar makrogazdasági adatok így például az ipar decemberi teljesíményéről szóló számok, de a piac irányát alapvetően a külföldi események alakítják majd. Az amúgyis pesszimista piaci hangulat szempontjából fontos lesz a magyar idő szerint kora délután megjelenő amerikai munkaerő-piaci adat. A szakértők szerint 270 és 274-275 forintos sávból nem fog kitörni az euró, utóbbi szinteken erős ellenállásokat építettek ki a piaci szereplők.