Leminősítették a Mol papírjait

Vágólapra másolva!
Több mint 1 százalékos emelkedéssel indított a BÉT pénteken, de bizonytalan, hogy a továbbiakban mi határozza meg a piaci hangulatot. A befektetők remélhetik, hogy nem a világgazdaság kilátásai. A Deutsche Bank közben leminősítette a Mol papírjait.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 257,16 pontos emelkedéssel, 20 927,62 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,24 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a folytatás még bizonytalan. A "görög sztori" mint hírforrás megszűnt, így a piacoknak új indikátort kell keresniük.

Pénteken több európai országban is tavalyi, negyedik negyedéves GDP-adatokat közölnek. A várakozások szerint lassulhatott a növekedési ütem, Németországban például a várt enyhe növekedés helyett stagnált a gazdaság.

Utóbbival kapcsolatban Balásy Zsolt azt mondta: a részvénytulajdonosok örülhetnek, hogy jelenleg nem a reális világgazdasági helyzet mozgatja a részvényárakat, az ugyanis nem mutat kedvező képet.

A Deutsche Bank vételről tartásra minősítette le a Mol papírjait és a részvények célárfolyamát 20 000 forintról 17 500 forintra csökkentette. Az Erste Bank szintén tartásra ajánlja a Molt a korábbi halmozás helyett. A Credit Suisse a Richter papírok célárfolyamát emelte 39 140 forintról 44 500 forintra.

A BUX 10,34 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 20 670,46 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.