Drágább lesz a lottó, de többet lehet nyerni

Vágólapra másolva!
Több mint 10 százalékkal nő a lottózás ára februártól. A Szerencsejáték Zrt. azt ígéri, a drágulással egy időben a nyeremények is nőnek majd.
Vágólapra másolva!

Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottó részvételi díja, mert emelkedtek a gyártási és működtetési költségek, így például az energia- és alapanyagárak - közölte a Szerencsejáték Zrt. szerdán.

A heti érvényességű ötös lottónál első alkalommal február 7-én, a hatos lottónál február 8-án, a skandináv lottónál pedig február 11-én kell 25 forinttal többet fizetni. Az öthetes játékoknál a módosult díjat már előbb alkalmazzák: az ötös lottón január 10-től, a hatos lottón január 11-től, a skandináv lottón pedig január 14-től.

Ezzel egyidejűleg a nyeremények is nőnek: az ötös lottó kéttalálatosai 100-150 forinttal, a háromtalálatosok akár 1000 forinttal is felülmúlhatják a jelenleg szokásos nyereményeket - olvasható a vállalat közleményében.

Az előrejelzések szerint az áremelés 12,5 százalékos mértékénél jóval alacsonyabb lesz az infláció az idén Magyarországon. A jövedéki adók év eleji emelése miatti jelentős üzemanyag-drágulás ellenére várhatóan ismét 5 százalék alá esik a pénzromlás üteme, sőt 2010 második felében az elemzők szerint a 12 havi infláció akár 3 százalék alatti is lehet.