Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkapkodták a jól fizető magyar kötvényeket

Vágólapra másolva!
Komoly érdeklődés mellett adott el kedden Magyarország két milliárd dollárnyi kötvényt, amit ugyan olcsóbban sikerült kibocsátani az eredtileg tervezettnél, de így is viszonylag drága volt a forrásbevonás.
Vágólapra másolva!

Kedden Magyarország két milliárd dollár értékben bocsátott ki 10 éves futamidejű állampapírokat. A kötvények évi 6,25 százalékos fix kamatot fizetnek, a hozam 2,65 százalékkal (265 bázisponttal) haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvény hozamát - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A kötvény főszervezői a Citigroup és a Deutsche Bank pénzintézetek voltak, a kötvény lejárata 2020. január 29. A befolyó összeget az ÁKK Zrt. általános finanszírozási célokra fogja felhasználni.

Az ÁKK közlése szerint az új kötvény iránt kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés, ugyanis közel 7 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett több mint 250 befektetőtől. "A jelentős túljegyzésnek köszönhetően a kötvényt az eredeti árindikációnál (amerikai kötvény + 275 bázispont) szűkebben sikerült árazni" - közölte a szervezet.

A keddi információk még valóban arról szóltak, hogy a 10 éves dollárkötvényekre Magyarország 275 bázispontos felérat fizetne az amerikai kibocsátáshoz képest, azaz többet, mint a bóvlikategóriába sorolt törökök. A tényleges magyar hozam ennél ugyan 10 ponttal kisebb lett, de a töröknél még ez is magasabb, a legutóbbi török kibocsátás ugyanis 224,7 bázispontos felárral történt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről