A hétvégi gyárrobbanás mozgathatja meg a Mol-papírokat

Vágólapra másolva!
Erősödés jellemezte a BÉT reggeli kereskedését. Az alapvetően "lapos" napot a Mol érdekeltségébe tartozó INA gyárrobbanásával kapcsolatos hírek mozgathatják meg.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nem számít nagy változásokra a budapesti börzén. Az amerikai piac zárva van hétfőn, emiatt "laposabb" lehet a kereskedés. Kedden dőlhet el, hogy a pénteki csökkenés csak egynapos korrekció, vagy egy nagyobb visszaesés kezdete volt - mondta az elemző. Hozzátette, hogy utóbbinak ad kevesebb esélyt.

Fazakas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője a szokottnál alacsonyabb forgalomra számít, amit az amerikai piac zárva tartása indokol. Az elemző várakozása szerint ugyanakkor a Mol kissé átlag alatt teljesíthet. A Mol-csoporthoz tartozó INA egyik finomítójában ugyanis robbanás történt a hétvégén, és ez némi bizonytalanságot okozhat a Mol kereskedésében is. A piac egyelőre további hírekre vár azzal kapcsolatban, hogy mekkora a kár, vagy várható-e esetleges termeléskiesés.

A Mol közel fél százalékos pluszban volt a nyitás után fél órával. Ugyanekkor az OTP 0,66, a Magyar Telekom 0,68 százalékos drágulásnál járt, a Richter viszont veszített értékéből 0,33 százalékot.

Az OTP Bank nehézségeiről írt a Financial Times, erről bővebben itt olvashat.