Európai bankok profitálhatnak Obama tervéből - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb pénzintézetei kihasználhatják az amerikai banki szabályozás változásait; az amerikai átlag fölé emelkeedett a New York-i munkanélküliség; a görög jegybanelnök szerint az országnak nem szabad megszabadulnia az eurótól; megszűnni látszik a belgiumi sörhiány veszélye; aranyfelvásárló cégeket vizsgálnak Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Jól járhatnak a nagy európai bankok - így például a Credit Suisse, a UBS, a Deutsche Bank vagy a Barclays -, ha az amerikai kormány, Barack Obama elnök csütörtöki bejelentésének megfelelően, szigorítani fogja a bankszektorra vonatkozó szabályokat - írja a Financial Times.

New Yorkban 10,6 százalékosra emelkedett decemberben a munkanélküliségi ráta, ez 17 éve a legmagasabb érték - írja a New York Times. A recesszió beköszönte óta ez az első eset, hogy a városban magasabb a munanélküliség, mint az országos átlag, amely jelenleg 10 százalék.

Görögországnak az eurózónán belül kelle maradnia - idézi a Bloomberg a görög jegybank elnökét. Georgiosz Provopulosz egy nemrég felvetett elképzelésre reagálva azt mondta, a nehéz helyzetbe került ország problémáit a közös európai pénzzel összehasonlíthatatlanul könnyebb lesz megoldani, mint egy új pénznem leértékelésével.

Az Anheuser-Busch InBev sörgyártónak sikerült megegyeznie a szakszervezetekkel, így azok feloldják három üzem blokádját - értesült a Wall Street Journal. A 300 dolgozó tervezett elbocsátása miatt kialakult konfliktus már azzal fenyegetett, hogy a belga üzletekben hiány lesz a Stella Artois, a Leffe és a Hoegaarden márkákból.

Új üzleti modellben dolgozó cégek tevékenységét vizsgálja a tisztességes kereskedelmi gyakorlatot felügyelő brit hatóság. Az Office of Fair Trading azon társaságok gyakorlatában sejt a fogyasztókat hátrányosan érintő jellegzetességeket, amelyek készpénzt ajánlanak a nekik postán elküldött aranyékszerekért - számolt be a BBC internetes oldala.