Egy napja maradt az adókalkulátornak

Vágólapra másolva!
Várhatóan a csütörtöki Magyar Közlönyben jelenik meg az Alkotmánybíróság ingatlandót megsemmisítő döntése, az APEH ezután veszi le honlapjáról a vagyonadókalkulátort.
Vágólapra másolva!

Az APEH csak azután veszi le honlapjáról a vagyonadó-kalkulátort, hogy az Alkotmánybíróság ingatlanadóról szóló szabályokat megsemmisítő döntése hivatalosan is megjelenik a Magyar Közlönyben - tájékoztatta az [origo]-t az adóhivatal illetékese.

Várhatóan a csütörtöki Magyar Közlönyben hozzák nyilvánosságra az Ab döntését, vagy még egy napig használható az adókalkulátor. Az APEH közölte, a vagyonadó-kalkulátort használó adózók adatait közjegyző jelenlétében semmisítik majd meg.

Hétfőig több mint 500 ezer lekérdezés történt, ebből 13 ezren mentették is az adatokat annak érdekében, hogy később igazolhassák, hogy a kalkulátor által kiadott érték alapján határozták meg az ingatlan értékét. Az ombudsman az Ab keddi döntése után közölte, a vagyonadókalkulátor el kell tüntetni az APEH honlapjáról a beérkezett adatokat pedig meg kell semmisíteni.