A Metro és a Penny is kartellgyanúba keveredett

Vágólapra másolva!
A Magyarországon jelen levő német kiskereskedelmi láncok közül a Metro és a Penny is rajta van azon cégek listáján, amelyeket vizsgál a német kartellhivatal.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön mintegy száz nyomozó, illetve kartellhivatali munkatárs jelent meg egy kartellügy miatt többek között a Metro, illetve a Penny Marketet tulajdonló Rewe cégeknél - közölte a Bild német napilap.

A német kartellhivatalnál előzőleg azt közölték, hogy több német kereskedelmi láncot és termelő céget vesznek vizsgálat alá, mert arra gyanakszanak, hogy összehangolták áraikat. A vizsgálat az édességeket, kávét és állateledeleket forgalmazó, illetve termelő cégekre összpontosít. Egyelőre 15 céget vesznek górcső alá, de a vizsgálat később másokra is kiterjedhet.

A Metro szóvivője az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal. A kartellhivatal nem tett közzé listát az érintett cégekről, de a Metróhoz hasonlóan a Magyarországon a Penny üzleteket működtető Rewénél is megerősítették a vizsgálat tényét.

A német versenyhivatal először néhány hete három nagy kávépörkölő cégre (Tchibo, Melitta és Dallmayr) és azok hat vezetőjére rótt ki 159,5 millió eurós bírságot. A cégek a hivatal szerint a 2000-es évek eleje óta összehangolták áraikat.