Hiába várnak erősödést, a forint ellenáll

Vágólapra másolva!
Emelkedést várnak Londonban a régiós devizáktól, a forint mégis gyengült reggelre. Az euróért reggel fél kilenc körül 272,28 forintot kértek a bankközi piacon, fél tíz körül pedig már 273,21 forintra erősödött az euró. A dollárért reggel 183,60, később 184,45 forintot kértek.
Vágólapra másolva!

A térségbeli devizáktól az euró/dollár árfolyam pozitív alakulásának követését várják pénteken a piacon, a javuló nemzetközi befektetői bizalom ismét felkeltette a piacok érdeklődését a kockázatosabb befektetési eszközök iránt.

Az eurót pénteken reggel hét óra előtt még 271,36 forinton jegyezték a vételi oldalon a nemzetközi bankközi kereskedelemben, szinte megegyező árfolyamon a csütörtök késő esti 271,39 forinttal. Elemzők szerint a forint árfolyama a 270 forintos euró árfolyam közelében maradhat enyhe erősödő tendenciával.

Az árfolyam csütörtökön nap közben 275 forint közelében is járt, még a vártnál jobbnak bizonyult amerikai harmadik negyedévi GDP adat közzétételét megelőzően, amely gyökeres fordulatot váltott ki a nemzetközi piaci hangulatban.