Belyó Pál lesz a KSH elnöke

Vágólapra másolva!
Belyó Pált nevezte ki a miniszterelnök a Központi Statisztikai Hivatal elnöki posztjára. A Fidesz politikai kinevezésről beszél.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon miniszterelnök 2009. november 26-ával Belyó Pált nevezi ki a Központi Statisztikai Hivatal elnöki posztjára.

Az új elnököt a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ által lefolytatott pályázat alapján, a statisztikáról szóló törvény értelmében a miniszterelnök hat évre nevezte ki.

A közgazdász végzettségű Belyó Pál, a közgazdaságtudományok kandidátusa az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatójaként dolgozott 1998 és 2007 között. Két éve - a kormányzati szervezet-átalakítás keretében a Kopint-Datorg Rt. Kutatási Igazgatóságát és a korábbi Magyar Közigazgatási Intézet kutatói osztályát magába olvasztó - Ecostat Kormányzati Gazdaság- és Társadalom Stratégiai kutatóintézet főigazgatójának nevezték ki.

Belyó Pál tagja, illetve 2002-2008 között alelnöke volt a Magyar Tudományos Akadémia Statisztika Bizottságának, választmányi tagja a Magyar Statisztikai Társaságnak, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen gazdaságstatisztikát, a Szegedi Tudományegyetemen gazdaságpolitikát, makro- és mikrogazdaságtant tanít, az Általános Vállalkozási Főiskolán pedig a pénzügyeket és a társadalmi-gazdasági előrejelzések módszertanát oktatja.