Amerika nyerésben zárt

Vágólapra másolva!
Az amerikai piacok az elmúlt három napban először tudtak emelkedéssel zárni, a Dow Jones ipari indexnek (DJIA) az előző napi 9,949 pontos záróértékről 10 081 pontig sikerült felkapaszkodni a csütörtöki csengetésre - ez 1,32 százalékos erősödés. Napközben 9917 pontig süllyedt az index, de 10 105 ponton is járt.
Vágólapra másolva!

A technológiai index, a Nasdaq Composite 0,68, a Standard & Poor's 500 mutató pedig 1,06 százalékos erősödéssel zárta a napot.

Alapvetően a vállalatok negyedéves jelentései befolyásolták a befektetőket, A 3M Co, a Travelers Cos Inc, az AT&T és a McDonald's egyaránt a vártnál kedvezőbb adatokat ismertetett. Egyes banki jelentések pedig arra engedtek következtetni, hogy a végéhez közeledik a pénztintézetek tartalékait agresszíven felépítő ciklus.

Fékezte az emelkedést, hogy az LM Ericsson mobilgyártó a vártnál kisebb profitról és csökkenő eladásról számolt be. Összességében rontott a befektetői hangulaton, hogy a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben nőtt a munkanélküli segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban.