Válsághíradó: Tartja magát az erős forint, Bajnai nem lazítana, az IMF elégedett

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap elégedett a magyar válságkezeléssel, Bajnai Gordon szerint nem lehet lazítani 2010-ben sem, a forint tartja az erős szintet. New Yorkban eséssel, Budapesten emelkedéssel zárt a tőzsde, a Coca-Cola a vártánál kisebb veszteséggel megúszta a harmadik negyedévet. karcsúsít a Morgan Stanley, megszűnik a Quelle csomagküldő áruház. Válsághíradó szerda hajnalban.
Vágólapra másolva!

Kevés adatot tesznek közzé szerán, azokat is inkább a tengerentúlon.

Az USA-ban kiadják a legfrissebb "bézs könyvet", amely az amerikia gazdaság állapotáról jelent. Emellett a központi bank szerepét betöltő Federal Reserve vezetői beszélnek különböző fórumokon a monetáris politikáról és a gazdaság helyzetéről.

Új-Zélandon napvilágot látnak a hitelkártya költések, Japánban a szeptemberi kereskedelmi mérleg.

Európában kijön a harmadik negyedéves svájci családi ház eladási mutató. Nagy-Britanniában pedig az ipari megrendelések alakulásának számai.

Magyarországon sem a KSH, sem a jegybank, sem pedig a pénzügyi tárca nem tesz közzé semmit.

Mi történt kedden?

Az euró árfolyama kedden 264 és 265 forint között mozgott, nyugodt kereskedésben. A hétfő esti árfolyamhoz képest erősödni tudott a magyar deviza.

Enyhe veszteséggel zártak az amerikai piacok, a pesti tőzsdeindex 0,33 százalékos emelkedéssel fejezte be e keddi kereskedést, az indexet az OTP és a gyógyszergyártók húzták.

Elégedett a magyarországi válságkezeléssel az IMF, és ha jövőre nem is, 2011-re már növekedést jósol az országnak.

Bajnai Gordon szerint jövőre sem lehet lazítani a költségvetési szigoron, a 3,8 százalékos hiánycél Magyarország biztonságának az ára.

Sok a végelszámolás és a felszámolás

A Coca-Cola kisebbet bukott, mint várta, az amerikai Pfizer gyógyszergyár profitja pedig a vártnál jobban nőtt a harmadik negyedévben.

Az elmúlt évben meredeken emelkedett a végelszámolások és a felszámolási eljárások száma, és az APEH-nak is sokkal több cég tartozik ma 100 millió fölötti összeggel, mint egy évvel korábban.

Áldozatul esett a válságnak a több mint 80 éves német Quelle áruházlánc.

Eladja befektetési üzletágát a Morgan Stanley.

Nagyot bukott a balti országok fő hitelezője

A magyar életbiztosítási piac 2010 utáni, várhatóan évi 3-4 százalékos növekedésére alapozva euró alapú, garantált tőkéjű és járadékú nyugdíjbiztosítást hoz forgalomba az ING Biztosító.

Több mint 65 milliárd forintnak megfelelő veszteséget szenvedett el a harmadik negyedévben a Swedbank, a balti országok lakosságának legnagyobb hitelezője.

A luxusipart sem kímélte a válság, a forgalom csökkenése azonban kisebb lesz a vártnál.