Elhunyt a Wall Street legendás bankára

Vágólapra másolva!
Elhunyt a Wall Street egyik legsikeresebb befektetési bankára, Bruce Wassersteint 61 éves korában érte a halál.
Vágólapra másolva!

Bruce Wassersteint szívproblémákkal vitték vasárnap kórházba, ahol szerdán életét vesztette. A halál pontos oka nem ismert. Wasserstein négy évvel élte túl Pulitzer-díjas testvérét, Wendyt, aki 55 évesen hunyt el rákban.

Wasserstein a Wall Street egyik legendás befektetési bankára volt, aki a felvásárlási ügyletek specialistájaként vált ismertté. A bankár halálakor a Lazard befektetési bankot vezette.

Az 1970-es évek óta sztárbankárnak tartott és több felvásárlási taktikát személyesen kidolgozó Wasserstein élete folyamán ezer tranzakciót hozott össze, amelyek összértéke meghaladta a 250 milliárd dollárt. Az ismertebb ügyletek között volt a Time és a Warner Brothers egyesülése, a KKR és az RJR tranzakciója, a Dean Witter, Discover & Co és a Morgan Stanley összeolvadása. Wasserstein 2002 óta dolgozott a Lazardnál, amit a tőzsdére is vitt.

Wasserstein a First Bostonnál kezdte a karrierjét, majd saját céget alapított, amit a Dresdner Banknak adott el, és ezután került a Lazardhoz, amit a világ egyik legnagyobb magánbankjává tett. Wasserstein amúgy az újságírás szerelmese volt, és bár újságíróként nem dolgozott, de saját cégén, a Wasserstein & Co-n keresztül megvette a New York Magazine-t.