Csütörtökön is remek formában a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 159,69 pontos emelkedéssel, 21 525,44 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,75 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az előző napihoz hasonló mértékű emelkedést már nem valószínű csütörtökön a pesti tőzsdén, a kedvező hangulathoz ugyanakkor minden adott: az amerikai tőzsde éves csúcson zárt, és az ázsiai piacokon is folytatódott az erősödés.

Az elemző szerint "forró pénzek" hajtják az emelkedést, és likviditási lufira utal, hogy nemcsak a részvénypiacok emelkednek, hanem a kötvénypiacok, az olaj, az arany ára is. Úgy véli, hosszú távon már nem tartható az erősödés, és nem tudni, hogy a "jelenlegi álomból milyen fájdalmas lesz az ébredés".

A BUX 561,88 pontos, 2,7 százalékos emelkedéssel, 21 365,75 ponton zárt szerdán, ezzel több mint egyéves csúcsot ért el az index. A részvénypiac forgalma 38,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.