A szeptemberi versenyt is az OTP nyerte

Vágólapra másolva!
Szeptemberben csökkent a Budapesti Értéktőzsde forgalma, így is az 1000 milliárd forintos lélektani határ felett maradt. A részvények versenyét ismét az OTP nyerte, a brókerrangsor élén viszont változás történt.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben 1009 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a brókerek a parketten, ami 18 százalékkal marad el a kiugró, 1230 milliárdos augusztusi eredménytől, de 4 százalékkal meghaladja a tavaly szeptemberi forgalmat, és 16 százalékkal túllépi az idén mért, 866 milliárd forintos havi átlagot.

Az augusztushoz viszonyított forgalomcsökkenésben az is szerepet játszik, hogy szeptemberben kevésbé lendületesen emelkedtek az árfolyamok. A pesti tőzsde irányadó indexe, az előző havi 12 százalék után 4,5 százalékos többletet ért el, augusztus és szeptember utolsó kereskedési napját összevetve. A vezető papírok szeptemberi csatáját az augusztusban még 22 százalékos pluszt produkáló OTP-részvény nyerte, 7,2 százalékos drágulással. A Magyar Telekom második lett 4,7, a Mol pedig harmadik 3,2 százalékos áremelkedéssel. A Richter árfolyama mindössze 0,1 százalékkal - 50 forinttal - gyarapodott.

A brókercégek ranglistáján változás történt, a KBC Securities közel 211 milliárd forintos forgalmával az élre került, maga mögé utasítva az augusztusban első helyezett, szeptemberben pedig 203 milliárd forintos eredményt elérő Erstét. A Cashline megtartotta bronzérmes pozícióját, ehhez 94 milliárd forint értékben kellett üzletet kötnie a cég brókereinek. Az év első kilenc hónapjában mért forgalom alapján is ez a sorrend, a KBC Securuties áll az élen 1659 milliárd forintos összesített forgalommal, az Erste 1640, a Cashline pedig 623 milliárdot ért el.